ΤΗΛ : 2104004343   info@tapaidialegei.gr
Αμισσού 11, Κερατσίνι,Αττικής, Ελλάδα
 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
logo

Μπορεί να θεραπευτεί η δυσλεξία;


Η Δυσλεξία αποτελεί μία χρόνια νευρολογική διαταραχή. Ως εκ τούτου, δε θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για τη θεραπεία της. Δηλαδή ένα παιδί με δυσλεξία θα εξελιχθεί σε έναν ενήλικα με δυσλεξία. Ωστόσο, η εφαρμογή ειδικού εκπαιδευτικού υλικού που είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του ατόμου, συμβάλλει στη βελτίωση των ικανοτήτων του στους τομείς όπου υστερεί. Τα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα, μεταδίδουν τις γνώσεις με έναν διαφορετικό τρόπο, αφού τα παιδιά με δυσλεξία, ανεξάρτητα από την ευφυΐα και τα ισχυρά τους κίνητρα, δεν μπορούν να μάθουν με τον καθιερωμένο τρόπο διδασκαλίας.

 
Οι εκπαιδευτικές μέθοδοι, είναι σκόπιμο να συνδυάζονται με ψυχολογική υποστήριξη, όπου αυτό απαιτείται. Με αυτόν τον τρόπο, ενισχύεται η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση του παιδιού και της οικογένειας, ενώ περιορίζεται η απογοήτευση που πολύ συχνά νιώθουν γονείς και παιδιά με παρόμοιες δυσκολίες.
 
Οι μαθητές γυμνασίου και λυκείου που έχουν διαγνωσθεί με δυσλεξία από επίσημους κρατικούς φορείς (ιατροπαιδαγωγικά κέντρα, κέντρα ψυχικής Υγιεινής, Ειδικά Αναπτυξιακά Κέντρα Νοσοκομείων, ΚΕΔΔΥ), εξετάζονται και βαθμολογούνται στα μαθήματα του σχολείου μέσω προφορικής και όχι γραπτής εξέτασης.
 
Κλείνοντας θα λέγαμε ότι η έγκαιρη διάγνωση, η εξειδικευμένη παρέμβαση, το δομημένο πρόγραμμα και η συνεχόμενη καθοδήγηση μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά ώστε τα δυσλεκτικά παιδιά να εισαχθούν επιτυχώς στη διαδικασία της μάθησης και να σημειώσουν τις επιθυμητές τους επιτυχίες.Τι είναι ο τραυλισμός;

 Τι είναι ο τραυλισμός;   Ο τραυλισμός...

Πότε πρέπει να απευθυνθώ σε λογοθεραπευτή

Τα ορόσημα της γλωσσικής ανάπτυξης ενός παιδιού, α...

Διγλωσσία και Διαταραχές Λόγου

 Τι σημαίνει ο όρος «διγλωσσία»; ...

Back to top