ΤΗΛ : 2104004343   info@tapaidialegei.gr
Αμισσού 11, Κερατσίνι,Αττικής, Ελλάδα
 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
logo

Λογοθεραπεία και Διγλωσσία


Πώς μπορεί να βοηθήσει ο κλάδος της Λογοθεραπείας σε δίγλωσσα παιδιά με δυσκολίες λόγου και ομιλίας;
 
Σε περίπτωση όπου ένα δίγλωσσο παιδί παρουσιάζει συγχρόνως δυσκολίες στον λόγο και στην ομιλία, τότε η αντιμετώπιση θα πρέπει να είναι πολύπλευρη και ως Λογοθεραπευτές προτείνουμε εξατομικευμένες μεθόδους παρέμβασης, με στόχο την καλύτερη ένταξη των δίγλωσσων παιδιών στο κοινωνικό σύνολο.
 
Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που πρέπει να ακολουθήσει ένας Λογοθεραπευτής είναι η λήψη ενός καλού ιστορικού. Αυτό θα βοηθήσει στο να διευκρινιστεί εάν η οικογένεια και γενικότερα το παριβάλλον του παιδιού, χρησιμοποιεί τις σωστές τακτικές ως προς τη διγλωσσία. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί μία λεπτομερής αξιολόγηση του παιδιού ώστε να εντοπιστούν οι αδυναμίες του παιδιού ως προς τον λόγο και την ομιλία.
 
Τέλος, θα σχεδιάσει εξατομικευμένο πρόγραμμα σύμφωνα με τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας. Πολλές φορές προτείνεται σε παιδιά με σοβαρές δυσκολίες λόγου και ομιλίας, να γίνεται παύση της χρήσης μίας γλώσσας, ώστε να αναπτυχθεί η άλλη γλώσσα και όταν αναπτυχθεί να εισαχθεί η δεύτερη γλώσσα.Μπορεί να θεραπευτεί η δυσλεξία;

Η Δυσλεξία αποτελεί μία χρόνια νευρολογική διαταρα...

Τι είναι η Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητα (ΔΕΠ-Υ);

Η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητ...

Διγλωσσία και Διαταραχές Λόγου

 Τι σημαίνει ο όρος «διγλωσσία»; ...

Back to top