Λίγα λόγια για εμάς

Το επιστημονικό κέντρο ειδικής αγωγής τα παιδία λέγει λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2013, στην περιοχή του Κερατσινίου. Αποτελεί έναν πλήρως  εξοπλισμένο χώρο, διαμορφωμένο κατάλληλα ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών και ενηλίκων που προσέρχονται σε αυτόν. Παρέχονται υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση των δυσκολιών λόγου-ομιλίας, κίνησης, μάθησης καθώς και την ψυχολογική υποστήριξη των παιδών, των εφήβων και της οικογένειας. Η διεπιστημονική ομάδα απαρτίζεται από  την ειδικότητα του Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ειδικού παιδαγωγού, Παιδοψυχολόγου και Παιδοψυχίατρου.

Οι θεραπευτές του κέντρου μας διαθέτουν άρτια θεωρητική και πρακτική κατάρτιση και έχουν λάβει πιστοποιήσεις στη χρήση αξιόπιστων διαγνωστικών εργαλείων καθώς και θεραπευτικών μεθόδων. Βασική αρχή μας αποτελεί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και πρωταρχικό μας στόχο, η σωστή αξιολόγηση που θα θέσει τη βάση για μία αποτελεσματική και εξατομικευμένη παρέμβαση. Για την επιτυχή έκβαση των θεραπευτικών μας προγραμμάτων υπάρχει συστηματική συνεργασία με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους γιατρούς που εμπλέκονται με το παιδί (νευρολόγους, αναπτυξιολόγους, ωτορινολαρυγγολόγους κ.α).

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Επιστημονικά υπεύθυνη του κέντρου τα παιδία λέγει, είναι η λογοθεραπεύτρια Αναστασία Κουτρουμπή, η οποία είναι πτυχιούχος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πατρών από τον Δεκέμβριο του 2005 και κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη Νομαρχία Πειραιά. Επίσης, είναι μέλος του συλλόγου λογοπαθολόγων-λογοθεραπευτών Ελλάδος και του American Speech-Language-Hearing Association  (ASHA).

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας έχει ειδικευτεί σε διαταραχές λόγου και ομιλίας σε παιδιά και εφήβους. Έχει αναλάβει ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών και επικοινωνιακών διαταραχών, όπως φωνολογικές-αρθρωτικές διαταραχές, γλωσσική διαταραχή/καθυστέρηση, δυσπραξία, τραυλισμό, διαταραχή αυτιστικού φάσματος, μυολειτουργική διαταραχή, κρανιοπροσωπικές ανωμαλίες, διαταραχές σίτισης κ.α. Επιπλέον, έχει λάβει πιστοποίηση σε προγράμματα παρέμβασης, όπως PECS («Εναλλακτική Επικοινωνία Μέσω Ανταλλαγής Εικόνων»), TEACCH («Θεραπεία και Εκπαίδευση Παιδιών με Αυτισμό και Διαταραχές Επικοινωνίας» δομημένο – οπτικοποιημένο πρόγραμμα), Κοινωνικές ιστορίες (Social stories), ABA («Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς»).

Ο Χώρος Μας